14.05.2018

Příběh skleněné krychle

Možná něco podobného vidíte poprvé, možná už jste podobný koncept viděli, nicméně naše skleněná krychle, umístěná ve vstupní místnosti restaurace, vzbuzuje a vyvolává pozornost. A to nejen vzhledem, ale především svým obsahem.

Je to vlastně moderní podoba chladicího boxu, díky němuž vám můžeme celoročně nabídnout čerstvou zeleninu v prvotřídní kvalitě. Tedy zeleninu, která nejen krásně vypadá, ale také skvěle voní a náramně chutná. Třeba naše sladká cherry rajčata jsou až neskutečně návyková. Jen jednou je ochutnáte a navždy se už pro ně budete vracet.

Máme několik prověřených kanálů, jak dostat tu nejlepší zeleninu ze světa až do Šárky, obvykle ji vozíme z Mnichova, kam putuje letecky z Asie, Afriky či Jižní Ameriky. I v zimě nebo na jaře si tak můžete pochutnat na zralých a sladkých melounech, šťavnatém ananasu či voňavém mangu. 

Mango k nám míří z Peru, ananas vozíme z Ghany a osvěžující maracuju zase z Vietnamu. Obvykle k nám ovoce a zelenina dorazí dva až tři dny od sklizně, tedy všechno krásně zralé a připravené přímo k jídlu.   

 

Což takhle dát si... olivový olej?

Festina Lente si připravila degustační koutek olivových olejů. Olivové oleje jsou však mnohem zajímavější, než by se mohlo na první pohled zdát.